Hans Berends

Hans Berends

Mijn naam is Hans Berends ben Register-Makelaar en heb een eigen makelaarskantoor sinds 1 januari 2006. Ondanks het afgelopen jaar (de crisis, maar daar willen we niet meer over praten) doe ik mijn werk met veel plezier en zie het eigenlijk niet als werk maar als hobby. Dit komt omdat ik elke dag met mensen bezig ben en dat vind ik ontzettend leuk. Mijn bedrijf is werkzaam in de gemeente Slochteren en de stad Groningen.

In de afgelopen jaren ben ik in de gemeente meer en meer actief geworden. Tegenwoordig zit ik in allerlei verschillende verenigingen. In de kerk zit ik in de Commissie van Advies en Beheer. Daarnaast zit ik in het bestuur van de Handelsvereniging Schildwolde. Ook neem ik sinds kort zitting in een werkgroep voor de nieuwbouw van de jeugdsoos ’t Kon Amper in combinatie met een dorpshuis in Schildwolde. Ook ben ik lid van de club van 50 en heb ik een bord op het veld van SGV.

Het leuke van al deze verschillende bezigheden is dat je met alle mensen in de gemeente Slochteren te maken hebt en dus echt samen iets kunt opbouwen.

De laatste jaren verneem ik een gezonde verandering van mentaliteit binnen onze gemeente. Het is en wordt meer een gemeente. Een samenleving voor ons allemaal waar we samen iets mee kunnen. Er worden heel veel dingen georganiseerd in onze gemeente teveel om op te noemen en als je 1 noemt doe je een ander tekort. Elke activiteit is er 1 maar ook elke persoon is er 1. Kijk naar elkaar om en praat eens met je buurvrouw of buurman. Dat is al een begin.

Natuurlijk ook in onze gemeente zijn problemen maar die zijn er om opgelost te worden en ook dat moet gebeuren, maar dat kan alleen maar als u daar ook achter staat, anders heeft het geen zin.

Mijn Motto?: We moeten het samen doen!