Hannie Huizinga- Van Dijken

Hannie Huizinga

Mijn naam is Hannie Huizinga, 44jaar, getrouwd, huisvrouw, en moeder van drie kinderen.

In 1991 zijn we vanuit Hoogezand hier komen wonen. Mijn man Abel en ik wilden allebei liever iets landelijker wonen, en kozen daarom voor de Voeghouten in Slochteren.

Voor mijn huwelijk ben ik bijna twee jaar werkzaam geweest bij Phillips in Groningen. Na mijn huwelijk ben ik fulltime huisvrouw en moeder geworden. Daarnaast doe ik wat werk binnen de kerk. Als lid van de oudercommissie ben ik bezig met jeugd van twaalf tot zestien jaar. Het is voor mij belangrijk om samen met de andere commissieleden bezig te zijn met het stimuleren van de jeugd en de jeugdleiders bij de Bijbelstudie. Verder verzorg ik samen met drie anderen zes keer per seizoen een samenzanguurtje op de zondagavond.

Veel hobby’s heb ik niet, maar er is wel een waar ik veel mee bezig ben, en dat is taal. En dan vooral in de vorm van lezen en voorlezen. Zo help ik sommige kinderen op de basisschool met lezen, om hun achterstand wat te verbeteren. Waar ik ook veel tijd in steek is het begeleiden van groep acht bij het spelen van toneel of musical voor de laatste schooldag.

Het is leuk om de kinderen laten zien wat echt toneelspelen is, iets wat veel meer inhoud dan even een tekstje uit je hoofd leren en afraffelen. Maar duidelijk spreken, en weten wat je houding moet zijn op het toneel als je geen tekst hebt.

Wat de politiek betreft, heb ik eerst een tijdje meegekeken over mijn mans schouder toen hij in het bestuur van de ChristenUnie zat. En hoe meer ik hoor en lees, vooral over de gemeentepolitiek hoe meer het mij stimuleert om me er zelf ook voor in te zetten.

Het is een partij met daadkracht, geen loze beloften maar staan voor wat je zegt. Een stabiele partij die niet bij de eerste de beste tegenwind om gaat liggen. Samen er voor gaan, man of vrouw, leraar, huisvrouw of student, vanuit Gods Woord zet je er samen de schouders onder. En zo ben je betrokken bij het wel en wee van je gemeente, en sta je open voor zowel oud als jong.